+40243361061 | contact@odelamenca.ro

Directii de actiune

Acces la serviciile de baza si locuire

Multe comunitati de romi datorita vulnerabilitatii in care se afla si excluziunii sociale nu au acces la serviciile sociale de baza si la conditii decente de locuire. Organizatia noastra isi propune sa imbunatateasca acesul la servicile de sanatate, educatie, ocupare si locuire. Strategia organizatiei noastre vizeaza abordarea acestor domenii prioritare intr-un mod integrat si prin combaterea discrimnarii in acesarea acestor servicii.

Educatie formala si informala

Inca de la infiintare organizatia noastra a avut ca prioritate domeniul educatiei. In acest sens am implementat o serie de proiecte care sa cresca accessul la o educatie scolara de calitate a copiilor romi din judetul Ialomita. Avem in vedere toate ciclurile scolare: prescolar, primar, gimnazial, liceal si universitar.
In plus urmarim si imbunatatirea de abilitati, cunostinte si competente pentru membrii comunitatilor vulnerabile. In acest sens dorim avem in vedere proiect care contin activitati ce vizeaza organizarea de cursuri de calificare, educatie culturala si civica.

Politici publice de incluziune

Incluziunea sociala a poplatiei de romi este mandatul autoritatilor de aceea acestea trebuie sa dezvolte politici care sa vina in intampinarea acestui deziderat. Organizatia noastra inca de la inceput a investiti in actiuni de lobby si advocacy care au avut ca scop imbunatatirea politicilor de incluziune a populatiei de romi din judetul Ialomita.

Imputernicirea comunitatilor de romi

Furnizarea de servicii de catre autoritatile locale sau ONG-uri fara imputernicirea si capacitarea membrilor comunitatilor nu poate duce decat la dependenta sociala si victimizare. In acest sens organizatia noastra are in vedere ca un obectiv transveral iputernicirea comunitatii si particiaprea membrilor in procesul de incluziune sociala.

You are donating to : Centrul Cultural al Romilor O Del Amenca

How much would you like to donate?
$10 $20 $30
Would you like to make regular donations? I would like to make donation(s)
How many times would you like this to recur? (including this payment) *
Name *
Last Name *
Email *
Phone
Address
Additional Note
paypalstripe
Loading...