Open Society Foundation are ca scop construirea unei societati vibrante si tolerante, ale caror guverne sunt responabile si deschise participarii tuturor oamenilor.
Programe: Open Society Foundation – Roma Initiative Office; Open Society Foundation – Public Health Program; Open Society Foundation – Culture Initiative.
Obiectivul general al Fondului ONG in Romania este “sprijinirea dezvoltarii societatii civile si consolidarea contributiei la justitia sociala, democratie si dezvoltare durabila” si va contribui la obiectivele generale ale Mecanismul Financiar al SEE de a reduce disparitatile economice si sociale in Spatiul Economic European si de a intari relatiile bilaterale intre Romania si statele donatoare Islanda, Liechtenstein si Norvegia.
Fundatia Roma Education Fund Romania (REF Romania) este o organizatie non-guvernamentala a carei misiune este de a reduce decalajele educationale dintre populatia roma si ne-roma si de a actiona drept catalizator pentru asigurarea accesului egal la educatie de calitate pentru toti copiii romi.
Elaboreaza politica si strategia Guvernului in domeniul protectiei drepturilor minoritatii romilor. Aplica, coordoneaza, monitorizeaza si evalueaza masurile din domeniile sectoriale de interventie sociala, cuprinse in Strategia Guvernului Romaniei de imbunatatire a situatiei romilor, aprobata prin Hotararea Guvernului nr. 430/2001.
Obiectivul general al POSDRU este dezvoltarea capitalului uman si cresterea competitivitatii, prin corelarea educatiei si invatarii pe tot parcursul vietii cu piata muncii si asigurarea de oportunitati sporite pentru participarea viitoare pe o piata a muncii moderna, flexibila si inclusiva a 1.650.000 de persoane.
Programul PHARE esteunul dintre cele trei instrumente de pre-aderare finantate de Uniunea Europeana in procesul de asistenta acordata tarilor din Centrul si Estul Europei, candidate la aderarea la Uniunea Europeana.
Obiectivele Phare sunt:
• Intarirea administratiilor si institutiilor publice pentru a functiona eficient in interiorul Uniunii Europene;
• Apropierea de acquis-ul comunitar (legislatia extinsa a Uniunii Europene) si reducerea necesitatii perioadelor de tranzitie;
• Promovarea coeziunii economice si sociale.
Centrul National de Cultura a Romilor – Romano Kher propune societatii o viziune asupra identitatii etnice a romilor care sa produca o schimbare de mentalitate atat in randul romilor, prin cresterea stimei de sine etnice, cat si in randul neromilor, prin dialogul intre culturi care se cunosc si se respecta.